Kari Marita

www.karimaritas.blogg.no

Du trenger ikke filter!..

Du er bra nok som du er!

Jeg har de siste dagene reflektert over det å godta seg selv som man er.

Jeg er vel selv en av de som har prøvd ut både kosmetiske behandlinger og metoder for å bli smalere.

Men er det verdt det? Både ja og nei. Men i bunn og grunn er ikke en rynkefri hud eller syltynn kropp det som gjør deg lykkelig. Ja det hjelper selvsagt på å føle seg vel med seg selv, men hvor går grensen til for stort fokus på utseende? Jeg er ikke imot slike behandlinger, men har begynt å tenke over hvorfor vi alle skal være så "perfekte". Kanskje er det best å leve med å være mer avslappet til eget utseende, og være fornøyd som man er.

Jeg er blitt mer og mer enig i at det er et alt for stort kroppspress på vekt og utseende når det gjelder både plastikk kirurgi, kosmetiske behandlinger, skjønnhetsbehandlinger, sminke, hår og klær. Og ikke minst på dietter og trening. Det er mange som føler seg mislykket når ikke alt dette oppnås.

Alle vil vel ta seg best ut, og føle seg best mulig vel med seg selv. Men for mange handler det nok ikke bare om å føle seg vel for sin egen del, men for å ta seg godt ut for andre.

Det er trist, for det viktigste er å være fornøyd med seg selv.

Det er et stort kroppspress i dag på så mange måter, og jeg syns det er veldig synd at særlig unge mennesker ikke føler seg bra nok. Jeg har nok selv blogget om kosmetiske behandlinger og litt mindre sunne slankekurer, og jeg har nok bidratt til kroppspress selv. Det er ikke bra, selv om jeg i utgangspunktet er for behandlinger litt utenom det helt vanlige.

Det som er viktigst i livet er å ha en god helse og få være frisk. Ha et nettverk rundt seg og føle seg trygg.

Jeg skal ikke være dobbelmoralsk fordi jeg kanskje fortsatt kommer til å få utført forskjellige behandlinger, men jeg kommer nok til å gå stillere i dørene med det pga påvirkning i negativ retning til særlig unge jenter.

Jeg er heller ikke fornøyd med vekten min, og det har vært et evig strev. Men nå tenker jeg som så at jeg er bra nok som jeg er, og like mye verdt som litt rund. Men skal heller ikke være dobbelmoralsk her, for jeg skal ned til ønskevekten. Men store mennesker er akkurat like mye verdt som slanke. Det er ikke vekten som avgjør hva slags menneske du er, heller ikke utseende på andre måter. Det er godheten i deg og det å være glad i livet som gjør deg lykkelig!

Så vær fornøyd med deg selv og slipp filteret løs!.

Du er bra nok akkurat som du er!

Filteret på dette bildet får meg til å se finere ut, derfor er det selvsagt fristende å bruke det.

Men husk at du er like fin uten!

:)

 

#kroppspress #skjønnhet #ytringerogtanker #samfunn

Glade Jul!

Nå er de første juledagene ferdig, og romjula og et nytt år er snart her.

Vi starter julestyret i Oktober, og stresser veldig mye for en uke med jul. Jeg har tenkt mer og mer på dette, og for hvert år får jeg mer og mer lyst til å reise fra hele jula. Jeg syns det har blitt mer stress med jula enn gøy. Jeg personlig føler det er en påtvungen feiring hvor alt skal være perfekt. Alt skal være rent og ryddig, og alle skal være glad og lykkelig hele tiden. Det blir for påklistret for meg. Det er ikke bare jula en skal ha det bra. Gaver og mat tar fullstendig overhånd, og vi pynter til den store gullmedaljen, allerede i Oktober i butikker. Det blir for mye, og jeg er nesten lei av jula når den kommer.

Joda jula er trivelig, men det er for mye styr og forventninger.

Vi er egentlig noen raringer, for før jul og i jula skal vi spise mye og det er ikke snakk om kaloritelling og slankekurer. Men straks jula er ferdig så er det å styrte på treningssenteret og finne en slankekur i hvert ukeblad som finnes. Sånn er det hvert eneste år. Start julestresset i Oktober, spise mye i jula og starte trening og diett i Januar.

Hvorfor feirer vi egentlig jul? Er det fordi Jesus ble født, eller er det fordi vi skal konkurrere om å pynte mest og finest, få gaver og spise mest mulig god mat? Det er nok mest det siste. Jula er en tid for å samle familien og ha det morsomt sammen. Ja det er koselig det, men må det være jul for å samles? Det er like viktig å møtes og ha det hyggelig på hverdagene, fordi det er de det er flest av.

Det er koselig med jul, juletre og god mat, men det er blitt for mye av det gode.

Kanskje jeg reiser til varmere strøk neste år, eller fortsetter julestresset neste år som i år.

Det vil tiden vise.

Fortsatt God Jul!

#ytringerogtanker #jul

karimaritas

Velkommen til min blogg. Jeg heter Kari Marita og er 43 år, og blogger om litt av hvert. Jeg kan kontaktes på kari.marita@hotmail.com

Siste innlegg

Bloggdesign

hits