Kari Marita

www.karimaritas.blogg.no

TIL DERE...

Som føler et behov for å skrive anonyme ufine kommentarer på min blogg, vil jeg bare si en ting til:

Jeg kommer ikke til å publisere en eneste en til! Er det noe dere ønsker å si meg får dere krype frem fra anonymiteten deres, og komme til meg å si det dere har å si meg. Denne ufine oppførselen, og feigheten finner jeg meg ikke i!

Det er min blogg og mitt kommentarfelt, så her er det jeg som bestemmer hva som blir publisert og ikke!

Jeg ønsker ikke å få bloggen min griset til av slike søppel kommentarer!

Ville bare få sagt dette.

Til alle dere andre, god helg :)

#ytringerogtanker

Go go go, tjukka!..

Er vel ikke den hyggeligste kommentaren en kan få på bloggen sin, men det er viktig å vise hvor ekkel folk kan være mot andre! Jeg personlig tar meg heldigvis ikke nær av slike kommentarer, men tenk på hvis usikre unge jenter får slike ufine og mobbende kommentarer, det kan ihverstefall føre til spiseforstyrrelser!

Så dere som slenger ut slike kommentarer, tenk dere om! Det kan få mye større konsekvenser enn dere tror!

Jeg har vært mobbet for å være tykk hele grunnskolen, og akkurat tjukka ble brukt mye. Derfor må jeg innrømme det stakk litt når jeg fikk den kommentaren. Men heldigvis er jeg blitt så moden at jeg hever meg over det, selv om jeg nå også har spiseproblemer som jeg ikke har helt under kontroll.

Dere som har fulgt bloggen min vet historien min.

Jeg har vært tynn, slank, lubben og direkte tykk.

Nå er jeg vel det jeg selv vil kalle lubben og ikke direkte tykk, for jeg har vært betraktelig større!

Nå er jeg et sted mellom 90-95 kg, har ikke vekt med på ferie, så er ikke helt sikker.

Jeg har en ganske god kondisjon, og vi som er større kan fint trene som de som er slanke! Derfor er det diskriminerende med denne typen kommentarer!

Vi må alle få være som vi er, og bli akseptert for slik vi er.

Jeg selv føler meg litt for stor nå, men aksepterer den kroppen jeg har akkurat nå. Jeg skal ned til 75-85 kg og bli der, men jeg tar det i mitt tempo!

Jeg skal også være med på Trondheim Maraton helga i September i år, og har meldt meg opp til helmaraton, som jeg har løpt 1 gang før. Men jeg kan nedgradere til halvmaraton hvis hel blir for hardt. Det vil vise seg i September, for innen da er vekt målet nådd!

Når jeg var i Las Palmas gikk jeg i bikini selv med mine litt for mange kilo!

Tenk dere om før dere skriver slike kommentarer, det kan gjøre større skade på noen enn hva dere tror!

Her er jeg med mine over 90 kg i bikini på en kropp som er 1.74 høy, og jeg føler meg helt ok!

#ytringerogtanker

Jeg er ferdig med å være snill!!

Det får man ingenting igjen for!

Jeg skal ikke prøve å gjøre ting bra igjen, når dette er hva man får for det.

Var som sagt før i bursdag forrige helg. Der ble jeg ikke behandlet pent for å si det mildt!

Først var det et godt voksent kvinnemenneske som slengte med tunga, og så var det en godt voksen mann fra Leksvik som påførte meg dette blåmerket! Begge var fulle, men det er ingen unnskyldning for slik oppførsel! Jeg har også fått vite i ettertid at en viste fingeren bak min rygg, når jeg sto der med angstanfall. Og det ble sagt av en person at vi ikke burde være gift, men skilles!

Alt jeg gjorde var å ville ha med meg min også fulle mann med hjem, før han ble for full og spydde i bilen på tur hjem! Han tåler ikke mye alkohol pga medisinen han går på.

Det falt tydeligvis ikke i smak hos enkelte!

Hva får voksne folk til å oppføre seg sånn?

Jeg vet at mange av personene som var på denne bursdagen går å baksnakker meg. Det har jeg bevis på nå.

Jeg blir helt sjokkert når jeg tenker på oppførselen til enkelte på den bursdagen!

En ting er sikkert, jeg skal aldri i bursdag sammen med disse menneskene mer! Jeg fortjener virkelig en unnskyldning fra flere, som jeg ikke har sett noe til enda..

Det er skammelig!

Her er verket!! Ser forresten ut som Norgeskartet..

#ytringerogtanker

Det gjør meg trist ;(

Det er så trist når folk tror ting om deg som ikke er sant på noen som helst måte :(

De siste dagene har jeg blitt beskyldt for å være egoistisk, slem og det som verre er! Det har vært mange lite hyggelige usanne kommentarer på et innlegg jeg har skrevet, og også andre steder.

Jeg opplevde noe veldig ubehagelig i helga, og føler nå jeg får skylden for noe jeg ikke har skylden for. Det er så urettferdig at jeg blir snakket så stygt om av enkelte, og direkte løyet om. Ja det gjør vondt, fordi jeg vet jeg ikke er den personen noen beskylder meg for å være.

Jeg er faktisk en person som bryr meg veldig mye om de som står meg nær! Og når jeg da blir beskyldt for å ikke behandle mannen min pent, blir jeg faktisk lei meg, for det er så langt ifra sannheten som mulig!

Hvordan enkelte som ikke kjenner meg kan uttale seg sånn er helt ufattelig, og enda mer grusomt er det når folk du virkelig ikke forventer slik oppførsel fra, sier og sprer stygge og usanne ting om meg! Det sårer og jeg skjønner virkelig ikke hva jeg har gjort for å fortjene en slik oppførsel? Jeg fortjener nemlig ikke slik oppførsel!

Jeg håper dere som holder på som dere gjør mot meg virkelig går inn i dere selv, og innser hva dere holder på med. Jeg håper dere innser hvor dårlig oppførsel det er!

Jeg er både sint og lei meg for det som skjedde i helga, og å få slike kommentarer gjør det ikke bedre.

Så mottoet er: Oppfør dere mot andre, som dere vil andre skal oppføre seg mot dere! Det er lov å bruke hodet.

Jeg fortjener virkelig ikke dette!!

#ytringerogtanker

Tenk på deg selv også...

For det fortjener du, og den eneste personen du egentlig kan stole 110% på er deg selv til syvende og sist!

Det finnes mange som er å stole på, og jeg personlig stoler helt på fire personer.

Det er lett å se hvem man kan stole på og ikke, og jeg gjennomskuer lett falske personer. Jeg er en person som ønsker at de rundt meg skal ha det bra, men jeg tåler ikke baksnakking og falskhet! Det er en motbydelig egenskap noen har. Har noen noe å si til meg, så si det rett til meg, og ikke til andre bak min rygg.

Jeg opplevde dette når jeg var på bursdag i går. Jeg bokstavelig talt følte og så det tisket og visket om meg bak min rygg. Dette pga en konflikt jeg personlig har hatt med noen på den bursdagen, som egentlig ingen utenforstående vet sannheten om! Det var veldig tydelig at nesten alle baksnakket meg, og når alkoholen ble tydelig hos enkelte, viste noen sitt sanne jeg...Det var ikke en hyggelig opplevelse at en godt voksen mann står oppi ansiktet ditt og sier du er sinnsyk, gal og det som verre er. Han tok faktisk i armen min så jeg har blåmerke i dag. Det var også et kvinnemenneske som hadde det i kjeften av alkoholen, og prøvde intenst å provosere meg til å bli sint. Noe hun forholdsvis klarte også. For da kunne hun fremstå så uskyldig selv, mens hun fikk meg til å fremstå som den kranglete. De gikk løs på meg fordi jeg ville hjem, og klokken var halv ett, og flere var allerede dratt hjem. Mannen min hadde fått nok å drikke, og når jeg brukte en time på å få han med, ble jeg litt irritert. Det var da de to begynte å oppføre seg dårlig mot meg, og beskyldte meg for alt mulig. Jeg ble så fra meg at det utløste et angstanfall, og da stilte alle seg opp og glodde selvsagt. En person kom bort til meg. Det sier litt..I går var jeg mest lei meg og opprørt over situasjonen, men i dag er jeg sint! Har noen noe å si til meg så si det i edru tilstand og ikke i full offentlighet i en bursdag. Ikke når du har drukket deg til mot, og er aggressiv og ufin! Det er tåpelig og barnslig av godt voksne folk! Jeg var edru, og da ser du virkelig hvordan situasjonen er.

Nei nå er jeg ferdig med å bry meg om folk som ikke bryr seg om meg. Noen ganger må man tenke på seg selv for helsens skyld.

Jeg fortjener ikke å bli behandlet slik av noen, for jeg er verdt så mye mer!

De jeg ikke er bra nok for som jeg er, er heller ikke lenger bra nok for meg!

#ytringerogtanker

Du trenger ikke filter..

Du er bra nok som du er!

Jeg har de siste dagene reflektert over det å godta seg selv som man er.

Jeg er vel selv en av de som har prøvd ut både kosmetiske behandlinger og metoder for å bli smalere.

Men er det verdt det? Både ja og nei. Men i bunn og grunn er ikke en rynkefri hud eller syltynn kropp det som gjør deg lykkelig. Ja det hjelper selvsagt på å føle seg vel med seg selv, men hvor går grensen til for stort fokus på utseende? Jeg er ikke imot slike behandlinger, men har begynt å tenke over hvorfor vi alle skal være så "perfekte". Kanskje er det best å leve med å være mer avslappet til eget utseende, og være fornøyd som man er.

Jeg er blitt mer og mer enig i at det er et alt for stort kroppspress på vekt og utseende når det gjelder både plastikk kirurgi, kosmetiske behandlinger, skjønnhetsbehandlinger, sminke, hår og klær. Og ikke minst på dietter og trening. Det er mange som føler seg mislykket når ikke alt dette oppnås.

Alle vil vel ta seg best ut, og føle seg best mulig vel med seg selv. Men for mange handler det nok ikke bare om å føle seg vel for sin egen del, men for å ta seg godt ut for andre.

Det er trist, for det viktigste er å være fornøyd med seg selv.

Det er et stort kroppspress i dag på så mange måter, og jeg syns det er veldig synd at særlig unge mennesker ikke føler seg bra nok. Jeg har nok selv blogget om kosmetiske behandlinger og litt mindre sunne slankekurer, og jeg har nok bidratt til litt kroppspress selv. Men nå er nok ikke jeg i den rette aldersgruppen for å påvirke ungdommer, det er nok helst de som blogger om dette og er i 20 årene som påvirker ungdommer mest. Det er ikke helt bra, selv om jeg i utgangspunktet er for behandlinger litt utenom det helt vanlige. Jeg forstår derfor også unge bloggere som ønsker å blogge om dette.

Det som er viktigst i livet er å ha en god helse og få være frisk. Ha et nettverk rundt seg og føle seg trygg.

Jeg skal ikke være dobbelmoralsk, fordi jeg fortsatt kommer til å få utført forskjellige kosmetiske behandlinger.

Jeg er heller ikke fornøyd med vekten min, og det har vært et evig strev. Men nå tenker jeg som så at jeg er bra nok som jeg er, og like mye verdt som litt rund. Men skal heller ikke være dobbelmoralsk her, for jeg skal ned til ønskevekten. Men store mennesker er akkurat like mye verdt som slanke. Det er ikke vekten som avgjør hva slags menneske du er, heller ikke utseende på andre måter. Det er godheten i deg og det å være glad i livet som gjør deg lykkelig!

Så vær fornøyd med deg selv og slipp filteret løs!.

Du er bra nok akkurat som du er!

Filteret på dette bildet får meg til å se finere ut, derfor er det selvsagt fristende å bruke det.

Men husk at du er like fin uten!

:)

 

#kroppspress #skjønnhet #ytringerogtanker #samfunn

Glade Jul!

Nå er de første juledagene ferdig, og romjula og et nytt år er snart her.

Vi starter julestyret i Oktober, og stresser veldig mye for en uke med jul. Jeg har tenkt mer og mer på dette, og for hvert år får jeg mer og mer lyst til å reise fra hele jula. Jeg syns det har blitt mer stress med jula enn gøy. Jeg personlig føler det er en påtvungen feiring hvor alt skal være perfekt. Alt skal være rent og ryddig, og alle skal være glad og lykkelig hele tiden. Det blir for påklistret for meg. Det er ikke bare jula en skal ha det bra. Gaver og mat tar fullstendig overhånd, og vi pynter til den store gullmedaljen, allerede i Oktober i butikker. Det blir for mye, og jeg er nesten lei av jula når den kommer.

Joda jula er trivelig, men det er for mye styr og forventninger.

Vi er egentlig noen raringer, for før jul og i jula skal vi spise mye og det er ikke snakk om kaloritelling og slankekurer. Men straks jula er ferdig så er det å styrte på treningssenteret og finne en slankekur i hvert ukeblad som finnes. Sånn er det hvert eneste år. Start julestresset i Oktober, spise mye i jula og starte trening og diett i Januar.

Hvorfor feirer vi egentlig jul? Er det fordi Jesus ble født, eller er det fordi vi skal konkurrere om å pynte mest og finest, få gaver og spise mest mulig god mat? Det er nok mest det siste. Jula er en tid for å samle familien og ha det morsomt sammen. Ja det er koselig det, men må det være jul for å samles? Det er like viktig å møtes og ha det hyggelig på hverdagene, fordi det er de det er flest av.

Det er koselig med jul, juletre og god mat, men det er blitt for mye av det gode.

Kanskje jeg reiser til varmere strøk neste år, eller fortsetter julestresset neste år som i år.

Det vil tiden vise.

Fortsatt God Jul!

#ytringerogtanker #jul

karimaritas

Velkommen til min blogg. Jeg heter Kari Marita og er 43 år, og blogger om litt av hvert. Jeg kan kontaktes på kari.marita@hotmail.com

Siste innlegg

Bloggdesign

hits