Kari Marita

www.karimaritas.blogg.no

Ikke lenger ei dundre på hundre! :D

På tredje dag av Eurodiet, har vekten kommet under hundre kilo :D

-2,1 kg på tre dager. Eurodiet er virkelig super, og det går strålende!

Dette skal nok gå bra :)

Dagens Eurodiet lunsj.

Eurodiet rundstykke med salat :)

:D

Ha en fin fredag og en god helg :)

 

#helse #eurodiet #vektnedgang

Første dag på Eurodiet.

Da er snart min første dag på ED overstått.

Det har gått veldig bra :)

Litt sulten har jeg vært, men det vet jeg blir bedre etterhvert.

Her er et ED suppemåltid med brokkoli og blomkål til.

Eurodiet kjeksen er god :)

Nå til kveldsmat skal jeg prøve det nye ED rundstykkene med ED syltetøy :)

Dette skal nok gå bra, og jeg skal starte opp med litt lett trening under Fase 1.

 

#eurodiet #trening #helse

Starter på Eurodiet!

Onsdag 26/4 starter jeg opp på Eurodiet Fase 1.

Mandag var jeg i Trondheim på Diabetes Klinikken og veide meg. Vekten viste 101,6 kg.

Jeg skal være på ED Fase 1 frem til neste veiing 24/5.

Jeg har bestilt ED produkter, og i morgen kommer de i posten, så jeg får startet opp. Har noen produkter fra før, men de fleste jeg hadde igjen var fra Fase 3. Derfor starter jeg opp i morgen.

Oppdatering om vektnedgang på bloggen blir hver gang jeg er i Trondheim til veiing. Blir ca 1 mnd mellom hver gang.

På Fase 1 skal jeg være litt forsiktig med for hard trening, så det blir lett jogging/gange og lett styrke eller evt annen lettere trening.

På Fase 2 som starter etter neste veiing, da kan jeg trene litt mer intensivt.

Nå er jeg klar til å starte opp, og motivasjonen er bra :)

 

#eurodiet #trening #helse

Video på YouTube om juicefaste/detox, og litt om Eurodiet og vektnedgang erfaringer.

Før jeg starter opp på Eurodiet på mandag, skal jeg få renset kroppen med en juicefaste/detox i 1 dag.

Det lengste jeg har juicefastet før er i 1 uke.

Jeg velger en juicefaste nå for å få renset kroppen og vendt magen til mindre mat før oppstart på Eurodiet. Under juicefasten er kun ferskpresset juice tillatt og vann. Ingen kaffe, te, saft, brus eller kullsyreholdig drikke tillatt! Men blir hodepinen for ille er litt kaffe lov som medisin. Jeg har migrene, så det er mulig jeg må ha litt kaffe. Men får renset kroppen bra for det.

Jeg vet jeg kommer til å få detox symptomer som hodepine spesielt, men håper det ikke blir så ille. Men med tanke på hvor mye usunt jeg har spist og drukket i den siste tiden, særlig da i syden, tror jeg det blir vanskelig å unngå.

Det er bra å få renset kroppen før omlegging til et sunt kosthold, og det blir lettere å starte med Eurodiet.

Jeg spiller inn en video på YouTube i kveld for å oppdatere hvordan jeg føler meg, og snakker litt om Eurodiet og vektnedgang erfaringer. Det er mye som skjer både fysisk og psykisk under en faste, selv om det er under kort tid.

De tre neste dagene før jeg starter opp på Eurodiet kommer jeg til å spise mest mulig ren mat, og frukt og grønt. Jeg har også noen Eurodiet produkter liggende i skapet, så jeg starter litt forsiktig med noen produkter også. Planen var å juicefaste i tre dager, men juicemaskinen min går varm. Jeg var heldig å få juicet ferdig 4 liter juice i dag før den stoppet :) Men 1 dag er bedre enn ingen.

Abonner gjerne på YouTube kanalen min Karimaritas Channel :)

Jeg presser juicen selv i juicepresser :)

 

#helse

Ut av tenkeboksen, og valget er tatt!

Som jeg skrev i forrige innlegg var jeg usikker på hvilken måte jeg skulle velge for å gå ned i vekt, og ikke minst holde meg der! Nå har jeg tatt valget. Det blir Eurodiet.

Grunnen til det er at jeg vet det fungerer veldig bra for meg når det gjelder vektnedgang, og det er de 2 første fasene som virkelig gjør susen. Hardt er det, men blir bedre etterhvert. Fase 3 er bedre for da blir det innføring av vanlig kost igjen, Fase 4 er hold vekten fase. Det er da det virkelig begynner for min del, å holde vekten. Nå har jeg forsikret meg om at behandleren min i Trondheim ikke slutter, så da kan jeg ha vektkontroller lenge etter endt vektnedgang. Jeg kommer nok til å gå over på et vegan kosthold når jeg begynner å innføre mat i kosten igjen, men må nok i begynnelsen være litt forsiktig med alt for mye karbohydrater. På Fase 4 vil jeg fortsette på et nesten vegan kosthold, som det jeg gikk på før reisen. Men blir nok ikke helt 100% veganer, for noe fisk og kjøtt innimellom blir det nok. Men jeg har stor tro på at et mest mulig plantebasert kosthold er sunnest.

Men nå velger jeg Eurodiet fordi det gir rask vektnedgang, og at jeg lettest går ned i vekt på lite karbohydrater. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke tror Fase 1-2 er direkte sunn pga så lite karbohydrater, fett og kalorier. Men jeg vet det hjelper kroppen ned i vekt, og at det fungerer. Fase 3-4 er sunn. Har jo oppfølging hele veien av veileder som er sykepleier, så føler meg i gode hender :)

Jeg starter opp på mandag 24/4, og da blir jeg veid første gang. Så oppdatering på bloggen om vektnedgang blir hver gang jeg er i Trondheim på veietime. Hvor ofte er litt usikkert, men blir vel 14 dager til andre veiing. Får se det litt ann hva som blir best.

I fjor gikk jeg ned 23 kg på Eurodiet, og det på bare ca 5 mnd. Gikk ned flest kg de første to månedene. Så jeg skal klare det denne gangen også :)

Men forskjellen nå er at jeg skal holde vekten når jeg når målvekten! Det skal jeg klare med god oppfølging denne gangen :)

Så er selvfølgelig regelmessig trening i planen fortsatt.

I morgen torsdag, fredag og lørdag skal jeg ta en detox juicekur før start.

Greit å få renset kroppen litt før start :)

#helse #vektnedgang #eurodiet #trening

Ei Dundre På Hundre!

Akkurat nå er jeg ei dundre på hundre kilo. Men det er veldig kortvarig, det kan jeg forsikre dere alle om!

Jeg er veldig ærlig når det gjelder vekten min, og sier alltid 100% sant hva jeg veier. Jeg er veldig ærlig med dere som leser bloggen min i både oppturer og nedturer. Denne gangen har jeg hatt en nedtur, og er ærlig om det!

Jeg har gått opp til 100,5 kg, og 4 kg av de gikk jeg opp i syden når jeg var der nå.

Jeg har gått opp i vekt siden jeg gikk ned til 81 kg fra 105,5 kg i fjor. Det pga manglende oppfølging, som jeg trenger for å holde vekten!

Nå skal jeg starte opp igjen, men har ikke bestemt meg helt med hva enda. Men ned til målvekten på 75-85 kg det skal jeg! Og det viktigste målet er å holde seg der!! Det skal jeg klare denne gangen med oppfølging fra profesjonelle.

Jeg er kanskje en dundre på hundre kilo, men jeg syns jeg fordeler kiloene bra på mine 1.74 cm!

Jeg er ca 100 kg på dette bilde fra syden tatt for ca 1 uke siden, og jeg går i bikini om jeg er 60 kg eller 100 kg! En skal aldri skamme seg over hvordan en ser ut! Vi er alle like verdifull uansett vekt, husk det!

Jeg skal ned til målvekten min, og vil ha oppdatering på bloggen min om vektnedgang en gang i uken når jeg kommer igang. Jeg skal også igang med trening til maraton helgen i Trondheim i September.

Følg meg gjerne :)

Ei dundre på hundre ;D

#helse #vektnedgang #trening

Vektoppdatering og trening.

Jeg vet ikke helt hva eller hvordan jeg skal få uttrykt meg i dette innlegget.

Men dere som følger meg vet jeg har hatt store oppturer og store nedturer angående vekten.

Nå har jeg vel hatt en stor nedtur igjen..Jeg har problemer med overspising og er ikke helt bra enda, men på bedringens vei.

Jeg har vært 14 dager på Gran Canaria, og det resulterte i en vektoppgang på ca 4 kg. Det ble middagsbuffet med dessert hver dag, og frokost med mange søte fristelser. Det ble også litt kos med potetgull, sjokolade og is på noen kvelder. Jeg legger på meg bare av å se sukker, så jeg skjønner godt vekten gikk opp.

Pepsi Max ble også drukket, men sluttet igjen i går med det. Bank i bordet!!

Jeg var flink til å trene i syden, og jogget to turer på ca 5 km. Det ble også litt styrketrening.

Vi gikk også veldig mye. Men som vi vet er det matinntaket som har mest å si på vektnedgang. Så når kaloriinntaket er for stort, hjelper det ikke mye med trening pga vektnedgang. Men trening har selvsagt sine positive sider for det.

Jeg var vel ca 96 kg før jeg reiste, og nå viser vekten 100,5 kg..Så det vemmelige tresifrede tallet er kommet tilbake :( Men IKKE for å bli! For jeg er ikke den som gir opp etter nok en nedtur, og tar meg nå selv i nakken og skal ned til målet som nå er 75-85 kg. Jeg var 81 kg i September i fjor etter Eurodiet siden Februar 2016. Gikk da ned fra 105,5 kg. Men dessverre passet jeg meg ikke godt nok slik jeg skulle, og det ble til at begge behandlerne mine sluttet. Så da fikk jeg ikke den oppfølgingen jeg skulle hatt. Noe jeg må ha for å holde vekten.

Jeg har før ferien vært på et veldig sunt og bra kosthold som er nesten veganer kosthold. Fikk hjelp av å sette opp et slikt kosthold så kroppen får alle næringsstoffer den trenger. Å i lengden vil vekten gå ned på dette kostholdet sammen med trening.

Jeg har ikke helt kommet igang med noe etter reisen, men passer meg og spiser mest mulig sunt, og skal få begynt med regelmessig trening igjen. Treningen er jeg ikke bekymret for, for den får jeg alltid til :) Planen er å løpe hel maraton i Trondheim i September, men tar forbehold på hvordan formen er. Så har mulighet til nedgradering til halv maraton :)

Men det er kostholdet og hvordan jeg skal få til en vektnedgang og bli der jeg er bekymret for. Akkurat nå vet jeg ærlig talt ikke hva jeg skal starte opp med. Jeg vet at vegan kosthold er sunt å leve etter i det lange løp. Det er nok det kostholdet det blir til slutt, men med rom for litt fisk og kjøtt innimellom. Men jeg vet også at for å gå ned i vekt er mindre karbohydrater det som virker best på vektnedgang til meg. Så derfor vurderer jeg Eurodiet igjen. Jeg har snakket med behandler i Trondheim og forsikret meg om at hun ikke slutter, og at jeg får den hjelp og veiledning jeg trenger under alle 4 fasene, og tiden etter, når vekten skal stabiliseres og holdes.

Jeg er i tenkeboksen nå til over påske, men prøver å gå ned i vekt med sunn mat nå også.

Jeg tenker positivt og gir meg ikke før jeg er i mål!

Jeg kommer fortsatt til å ha vektoppdatering på bloggen min. Neste vektoppdatering blir neste fredag i første omgang. Da håper jeg det blir to sifret tall igjen.. Det skal nok gå! :)

Så får jeg tenke litt mer på hva jeg starter opp med i nærmeste fremtid.

Langfredags frokosten min :)

Dagens vekt.

Dette er urtewrapsen jeg kjøpte til Cavi-Lipo behandleren min, og skal prøve en slik i dag :)

Jeg har tre behandlinger igjen av Cavi-Lipo med urtewraps i Trondheim.

Ha en fortsatt god påske :)

 

#vektoppdatering #trening #mat #kosthold #helse

Joggetur ved Atlanterhavet <3

Veldig fint å jogge på strandpromenaden i Las Palmas med utsikt utover Atlanterhavet :)

Det ble ca 5 km jogging den andre veien av strandpromenaden i dag.

Det er veldig fint her :)

Måker og duer satt på rekke og rad :)

Jeg møtte på katten igjen, den eneste jeg har sett her :)

Ble litt styrketrening og løping opp trapper på hotellet :)

Frokosten i dag :)

Ha en fin lørdag!

#trening #reise

Joggetur på strandpromenaden :D

Det var utrolig godt å ta en joggetur på strandpromenaden her i Las Palmas!

Det skal jeg gjøre hver dag denne siste uka vi er her! :)

Jeg skal også spise så sunt som mulig!

Det ble en joggetur på ca 5 km :)

Veldig fint å jogge her.

Det ble også litt styrketrening på balkongen :)

Parken like ved hotellet.

Ha en fin dag!

Det skal jeg! Nå skal jeg sole meg med god samvittighet ;)

#helse #trening #kosthold #reise

Jeg har ingen bråhast, for jeg er ikke så feit!..

Det går fortsatt bra med det nye kostholdet mitt, som nesten er et veganer kosthold.

Jeg har ikke fokusert så veldig på vektnedgang de siste ukene for å være ærlig. Jeg spiser sunt, men teller ikke kalorier. Jeg har trena ganske regelmessig i det siste, men ikke hard trening.

Jeg har fortsatt som mål å gå ned til 75-85 kg, men jeg har ingen bråhast. Jeg føler for å ta det med ro i mitt eget tempo. Nå målet det skal jeg! Jeg er ca 93 kg, så vekten har stått stille. Det er helt greit.

Neste uke drar jeg til Gran Canaria, og kommer fortsatt til å spise mest veganmat så langt det går. Treningssenter er det på hotellet, og mye gåing blir det sikkert. Så skal nok holde vekten mens jeg er der i 14 dager.

Jeg kommer hjem igjen 7 April, og vil nok da begynne å gå mer inn for vektnedgang igjen. Blir vel veiing på bloggen igjen en gang i April. Kanskje mandag 10 April blir det vekt oppdatering.

Følg meg gjerne på vei mot vektmålet da :)

#helse #vektnedgang #trening #kosthold

Uken som gikk, og vektoppdatering!

I dag er det 1 uke siden jeg startet på mitt nye kosthold, som består av vegan mat. Jeg spiser litt fisk og tran, så 100% vegan er det ikke.

Denne uken har jeg gjort meg kjent med kostholdet, og prøvd ut en del ting. Jeg er veldig fornøyd med dette kostholdet, og jeg vet det er bra for meg helsemessig. Det er dokumentert! Jeg har heldigvis en som kan mye om dette kostholdet og lærer meg mye. Derfor vet jeg at jeg får i meg alle næringsstoffer kroppen trenger. Kjøtt frister ikke mer, og jeg tror nok at etterhvert går jeg over til bare vegankost. Det er først og fremst for at det er mye bedre for kroppen enn kjøtt og dyreprodukter, men også litt pga hvordan dyr behandles. Vi trenger ikke dyreprodukter i kostholdet for å leve godt. Proteiner er det mer av i bønner enn i biff, det er en tankevekker! Vi burde alle sette oss litt mer inn i veganer kosthold og lære litt, jeg ble veldig overrasket over veldig mye.

Jeg føler meg allerede i bedre form etter 1 uke på dette kostholdet, og full effekt oppnås etter 30 dager. Nå fokuserer jeg ikke i første omgang på vektnedgang, men å lære meg å spise regelmessig og sunt. Dette pga overspising spiseforstyrrelsen jeg har. Jeg føler ikke noe behov for å overspise på dette kostholdet, og har ikke noe søtsug. Å det beste er at jeg har klart å slutte med Pepsi Max! (Bank i bordet) Vært Pepsi Max fri i 1 uke nå :D Nå er det sitronvann som gjelder!!

Jeg startet med juice detox i ca tre dager, før jeg startet med dette kostholdet, og gikk da ned til 93,5 kg. Jeg hadde en startvekt på 95,7 kg. Siden en mister mye vann på juice detox, gikk jeg ned 2,7 kg på 3 dager. Men har naturligvis gått litt opp igjen, men alikevel har jeg gått ned 1,3 kg siden jeg startet på dette kostholdet. I dag veier jeg 94,4 kg. Jeg kjenner også at jeg er gått inn i cm.

På dette kostholdet vil jeg etterhvert automatisk gå ned i vekt, når jeg følger planen jeg fikk med tre måltider hver dag. Det er sunn mat med lite kalorier, men har alle næringsstoffer kroppen trenger! Det beste av alt, ingen kaloritelling!

Jeg har gått en tur hver dag denne uken, og også trenet endel.

Jeg føler det er en lettelse og ha funnet et kosthold som er så bra for helsa, og at det også er veldig godt! Endelig har jeg funnet et kosthold jeg kan leve på livet ut, og vite at jeg lever sunt!

Neste vektoppdatering på bloggen er neste mandag. Følg meg gjerne på vei mot vektmålet som er 75-85 kg.

Jeg stresser ikke mot målet, for det viktigste er å ha et godt forhold til mat, trening og kroppen sin. Å ja det er fullt mulig å være litt overvektig og sunn. Livet blir ikke så mye bedre om tallet på vekta viser minst mulig, men at en finner ut hva en selv trives med å være. Det er da livet blir bedre!

Frokosten i dag ble økologisk havregryn, rosiner, banan og havremelk :D

Vekta og fettprosenten i dag.

Her er to av gårsdagens måltider.

Veganer pitabrød pizza. Glutenfri pitabrød med most paprika og valnøtter som ost. Tomat pizzasaus, sopp, tomat og brokkoli som topping.

Hjemmelaget surdeigsbrød med banan og mandariner. Er så heldig å få dette brødet av personen som hjelper meg med kostholdet :)

Ha en fin dag, og uke!

 

#kosthold #mat #vektnedgang #trening #helse

Step med Morka og Lulu ;D

I kveld ble det step med Morka og Lulu, hehe..Neida ble nok bare meg :D

Så litt styrketrening, spinning og intervall på tredemølla!

Det ble en god treningsøkt dette.

Etter treningen smakte det med en ferskpresset juice med melon og sitron :)

#helse #trening #step #styrketrening #spinning #løping #mat #husdyr

Mitt kosthold og vektnedgang!

Siden fredag har jeg hatt en vektnedgang på 2,7 kg. Jeg har juicefastet/detoxet i to dager.

Nå har en snill person hjulpet meg nok engang med en sunn kostholdsplan :D

For meg er det veldig viktig å få et godt forhold til mat pga spiseforstyrrelsen min som er overspising. Det er også veldig viktig for meg med et kosthold som er sunt med alle næringsstoffer kroppen trenger, og også gå ned i vekt på en sunn måte!

Jeg har personlig veldig stor tro på vegan mat, og foruten fisken og tranen er dette det. Men fisken er viktig for B12 vitamin.

Jeg er så glad jeg valgte denne kostholdsplanen isteden for Eurodiet og andre dietter med kaloritelling, som ikke er bra i mitt tilfelle.

Nå kan jeg spise god og sunn mat uten å bryne hodet på kaloritelling eller spise bare proteiner.

Dette tror jeg blir bra :D

Jeg har sluttet med Pepsi Max!! Den giften skal ikke mer inn i min kropp!

Her er kostholdsplanen:

Her er dagens vekt.

Vektoppdatering på bloggen blir hver mandag fremover. Følg meg gjerne mot målet på 75-85 kg et sted.

Regelmessig trening utenom gåturen blir det også. Gåturen ute er for den psykiske helsa og D vitaminer når det er sol :)

Ha en fin uke :)

 

#helse #mat #vektnedgang #trening

Dette er begynnelsen på noe bedre!

Jeg har nå bestemt meg for ikke å starte med Eurodiet. Jeg skal fortsette på den sunne kostholdsplanen (med litt forandringer) jeg fikk fra en som er veldig flink med kosthold. Jeg har kommet frem til at det er sunnest og lettest for meg som sliter med overspising. Jeg skal også begynne til psykolog for overspisingen.

Jeg skal holde meg til ren mat med mye vegankost i kostholdet. Jeg kommer fortsatt til å spise litt kjøtt og fisk og dyreprodukter, men skal ha mye vegan kost i kostholdet som frukt, grønnsaker, bønner, linser, nøtter og mat fra planteriket :)

Jeg har bestemt meg for å lære å like kroppen min bedre, og først og fremst ha et sunt kosthold for helsen sin del. Men jeg skal fortsatt ned i vekt, men skal nå ha et mer avslappet forhold til vektnedgang og ta den tiden jeg trenger.

Kroppen min er blitt tuklet nok med av dietter av alle slag, så nå skal jeg spise mat som er bra for kroppen og inneholder alle næringsstoffer den trenger for å fungere optimalt. Noe min kropp virkelig trenger i og med at jeg lider av overspising spiseforstyrrelse og endel angst og depresjon.

Jeg tror jeg må lære meg å akseptere at jeg aldri blir en syltynn person, men litt av den rundere sorten. Det betyr ikke at jeg ikke skal ned til vekt målet mitt på 75 kg, men jeg skal ikke stresse dit. Å skulle jeg bare klare å gå ned til 80-85 kg så er det greit også! Det sitter i hodet, og jeg tror at mange hadde hatt det mye bedre hvis vi roet litt ned og ikke stresser oss ned i vekt og til det "perfekte"! For en er faktisk ikke så mye lykkeligere som tynn som mange tror. Jeg har vært i begge ender av skalaen, så jeg vet det! Det beste er å ha en vekt en selv trives og føler seg vel med, og for min del er det rundt 75-85 kg. Jeg er 1.74 høy. Å det viktigste for meg nå er å få et godt forhold til mat og et sunt kosthold, og vektnedgangen blir et pluss. Etter jeg har nådd den vekten jeg vil ha, blir det veldig viktig å holde seg der! Det skal jeg nok nå klare med hjelp fra psykolog eller lingnende. Regelmessig trening er også viktig for en sunn kropp.

Jeg startet i går med ferskpresset juicefaste, men det gikk ikke helt bra for jeg ble veldig dårlig, og måtte spise en banan, noen mandler og en kopp kaffe pga intens migrene. Detox symptomer er vanlige, og blir verre når kroppen ikke har blitt forberedt på faste ved å trappe ned på maten, og å gå over til mer ren mat. Jeg forberedte ikke kroppen.

I dag følte jeg meg i bedre form når jeg våknet, og bestemte meg for å drikke bare juice i dag. Det har gått bra hittil, så tror de verste detox symptomene var i går. Jeg er frossen og sulten, men skal nok klare meg på bare juice i dag. I morgen starter jeg opp med litt mat igjen, og fortsetter med noen juicer da også. Har fått detoxet kroppen en hel dag uten koffein og mat hvertfall :)

Jeg er nå 95,7 kg og legger ut bilder på hvordan jeg ser ut nå. Dette er før bilder. Når jeg har nådd målet på 75 kg, legger jeg ut etterbilder! Eller 75-85 kg :)

Denne gangen skal jeg klare det. Trener gjør jeg regelmessig nå.

Les gjerne de andre innleggene jeg har skrevet angående dette. Vektoppdatering på vektnedgang blir tirsdag denne uka, og hver mandag fremover på bloggen.

Jeg har juicefastet før på 7 dager, og en blir litt emosjonell følelsesmessig. Det hjelper på søtsug og en kjenner fysisk kroppen blir renset for giftstoffer. Jeg anbefaler 1-3 dager juicefaste. Det er nok til å få renset kroppen, og resette den. 7 dager er for min del for lenge, men det er nok psyken som bestemmer hvor lang faste periode en kan ha. De fysiske detox plagene er verst de første 3 dagene.

Denne juicen ble veldig god :)

Den inneholder gulrøtter, pære, eple, appelsin, sitron, ingefær, spinatblad.

Her er før bilder av hvordan jeg ser ut nå som 95,7 kg. Jeg er ikke perfekt og har endel kg for mye og ærlig talt ikke helt fornøyd med hvordan jeg ser ut, men det er faktisk slik de fleste damer ser ut i virkeligheten, og ikke som en supermodell! Jeg blir nok heller aldri det, men litt tynnere skal jeg bli igjen ;D

 

#juicefaste #vektnedgang #trening #helse

Juice detox dag!

I hele dag har jeg drukket bare ferskpresset juice.

Jeg gikk rett fra en periode med overspising med mat som inneholder mye sukker og fett, og ca tre liter Pepsi Max i døgnet og kaffe, til bare juice og vann!

Det gikk fint helt til sju tida i kveld når jeg kjente migrenen var på vei. Jeg la meg og sov en times tid og våknet med migrene fra helvete! Et av detox symptomene er hodepine, og når en har migrene blir den trigget. Det er et symptom på at kroppen kvitter seg med giftstoffer. Jeg trodde jeg skulle gå på veggen, så vondt var det. Jeg har tatt ibux, imigran og en annen migrene medisin. Det lettet på det verste. Jeg ble kvalm og følte meg skikkelig dårlig :(

Jeg fikk en brennende følelse i hele kroppen som sto på i ca et minutt, og det var veldig ubehagelig, etterpå har jeg vært frossen og kvalm og fikk litt løs mage. Dette førte igjen til angst.

Når jeg var på Santorini i fjor fikk jeg akkurat den samme brennende følelsen i kroppen, etterfulgt av kvalme, diare og frysninger. Da var jeg ikke på detox. Så hva dette er skjønner jeg ikke.

Sitter her nå halv to på natten og føler meg såpass bra at jeg klarer å skrive dette innlegget.

Jeg bestemte meg for å spise en banan og litt mandler for å forhåpentligvis lette på migrenen, men det hjalp ikke der og da, men tror det gjorde det i lengden. Jeg drakk også en kopp kaffe pga å få i meg litt koffein. Det ble nok et stort sjokk for kroppen å hverken få fast føde eller koffein sånn plutselig. Jeg vet en skal trappe ned på mat og koffein noen dager før faste/detox, og det gjorde selvsagt ikke jeg!..Jeg har enda mer juice igjen, så drikker resten i morgen. Jeg tror nok jeg starter opp med litt mat også i morgen, for bare flytende føde er utrolig hardt. Det skal bli bedre etter tre dager, men å ha hodepine fra helvete i tre dager orker jeg ikke! Så tar detoxen litt roligere i morgen. Jeg skal unngå Pepsi Max for jeg er så avhengig av den. Så skal benytte juice og detox dagene til å slutte med den. Prøve hvertfall! Jeg hadde som sagt planer om tre dager med bare juice, men jeg må lytte til kroppen! Jeg har nesten drukket bare juice i dag, og har virkelig kjent fysisk at kroppen har kvittet seg med mye dritt for å si det rett ut :)

Nå skal jeg legge meg, og håpe på at formen blir bedre i morgen.

Juicen ble god :)

God Natt!

 

#helse #detox #juice

Juice faste og nåværende vekt.

Jeg har laget 4 liter ferskpresset juice i dag, som jeg skal drikke i morgen. Skal starte med 1 dag juice faste/rensing i morgen, og skal se om jeg klarer 3 dager. Hvis ikke starter jeg litt forsiktig med mat igjen på lørdag.

Jeg er veldig motivert på dette nå, og glad for å få profesjonell hjelp for overspisingen.

Denne gangen skal jeg ned til målvekten på 75 kg, og holde meg der!

Treningen har jeg kommet godt igang med.

Når jeg veide meg i morges var vekten 95,7 kg. Så nå er det virkelig på tide å få hjelp og komme igang med vektnedgangen igjen. Å det viktigste, holde vekten!

Les gjerne mitt forrige innlegg" Jeg har en spiseforstyrrelse"for å forstå litt bedre hva jeg sliter med.

Jeg legger ut hva vektnedgangen er mandag hver uke.

Jeg laget tre forskjellige ferskpresset juicer, og indigrensene ser dere på bildene. I den røde juicen er det rødbeter.

Nåværende vekt:

#ferskpressetjuice #vektnedgang #trening

Jeg har en spiseforstyrrelse!

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få skrevet dette innlegget så dere skjønner hva jeg vil få sagt, forklart og formidlet til dere. Dere som har fulgt bloggen min en stund nå vet at jeg har hatt problemer med overspising. Jeg har prøvd de fleste dietter som er å prøve. Ja de fleste virker, men problemet er å holde vekten! Jeg gikk ned ca -23 kg i fjor på Eurodiet fra februar til oktober. Da hadde jeg veileder og legetilsyn under dietten. Det gikk bra, og jeg var igjennom alle de fire fasene på Eurodiet.

Det som var så utrolig synd var at veilederen min sluttet. Først sluttet hun jeg gikk til i Trondheim, så sluttet hun på Steinkjer. Da skled det ut igjen, for jeg hadde ingen veileder. Jeg har en spiseforstyrrelse som heter overspising. Derfor trenger jeg ekstra hjelp med vektnedgang. Det følte jeg at jeg hadde, men mistet. Nå er vekten gått opp ca 12 kg siden jeg sluttet med Eurodiet. Hadde jeg holdt meg til kursopplegget og holdt meg på fase 4, og hatt veileder ville nok ikke det skjedd. Men ingen vits i å gråte over spilt melk... Jeg har prøvd på egenhånd på en veldig fin kostholdsplan som ble satt opp av en som har peiling. Men det er så hardt å følge den på egen hånd uten veileder og pga overspisingen. Jeg er litt desperat over at jeg feiler gang på gang, og selvsagt er det ikke bra for psyken heller. Jeg trenger en veileder som vet hva overspising er. Det er ikke bare litt fråtsing nå og da, men en spiseforstyrrelse (den vanligste i Norge). Det sitter i hodet, og det er mye følelser bak. Mat brukes til å døyve negative følelser, og en føler seg bedre der og da, men fæl og tykk etterpå. Med en skam over å ha spist alt for mye usunt. Derfor trenger jeg en psykolog eller lingnende å gå til behandling til, for å bli bra fra spiseforstyrrelsen eller klare å holde den i sjakk.

Jeg prøver mye i desperasjon, selv om jeg vet det går til dundas. Jeg vil jo så gjerne. Men det er en spiseforstyrrelse jeg har på lik linje med bulimi og anorexia. Jeg hadde anorexia som 13 åring. Nå kaster ikke jeg opp maten som en bulimiker gjør eller slutter å spise som en anorektiker, men jeg overspiser usunn mat i store mengder i perioder. Suget etter å overspise blir så stort at jeg ikke klarer å kontrollere det. Jeg er en av de overspiserne som planlegger å overspise. Da kjøper jeg inn den mest usunne maten/godteriet jeg er mest glad i, og spiser det iløpet av timer. Etterfulgt av ubehagelig metthet og dårlig samvittighet ;(

Når jeg var på Eurodiet behersket jeg overspisingen, og det pga veldig god oppfølging. Sånn som ting nå har utviklet seg i negativ retning angående vektnedgang, er det mange ganger jeg får lyst til å gi opp og bare innfinne meg med at jeg er av den runne sorten. Men så tenker jeg som så at maten ikke skal få ta styring over livet mitt, men jeg over den! Jeg har en spiseforstyrrelse og trenger hjelp og veiledning til å få ordnet opp i hodet mitt, hvor alt ligger. Overspising er alvorlig for det følger med overvekt og livsstilsykdommer med denne spiseforstyrrelsen. Det er en viss skam og tabu med overspising, for mange mener det er bare å ta seg sammen og slutte med det. Hadde det vært så enkelt hadde heller ingen hatt anorexia eller bulimi! For overspising er en spiseforstyrrelse akkurat som de to andre.

Jeg trener regelmessig nå, men kjenner det er tyngre å trene nå enn bare for et halvt år siden. Jeg er veldig glad i å trene og spise sunt, og jeg føler virkelig en mestringsfølelse når jeg får det til. Noe jeg har gjort flere ganger. Men det som går galt er å holde vekten. Derfor skal jeg denne gangen være påpasselig med veiledning/psykolog lenge etter endt vektnedgang. Jeg kjenner jeg har det best både psykisk og fysisk når jeg har et sunt kosthold og trener regelmessig. Jeg er et stabeist når det kommer til stykket, men må nok dra inn årene å erkjenne at jeg trenger ekstra profesjonell hjelp med overspisingen min. Å det skal jeg ta tak i nå på alvor!

Jeg oppdaterer etterhvert på bloggen om hvordan det blir fremover. Her er litt om overspising:Bilder lånt fra google.


 

#helse #overspising #spiseforstyrrelse #vektnedgang #trening

Kveldens Trening!

Det ble step med styrke og litt spinning i kveld :D

GODT!!

#trening #step #spinning #livegym

Lørdagens selvpining ;D

Er overstått! :D

Neida det er veldig godt å få trenet, selv om dørstokkmila kjentes veldig lang i dag!

Hardt når det står på, men godt etterpå :)

Etter intervall løping, ble det en styrketrenings time med Livegym :)

Fikk denne fine orkideen <3

#trening #helse #blomster

Denne ukas vektnedgang..

Er faktisk ingenting..

Det er litt skuffende egentlig når jeg har trena veldig mye, og vært veldig nøye med maten. Jeg har spist 1300 kcal de dagene jeg ikke trente, og 1600 kcal de dagene jeg trente.

Men kroppen er rar og den slipper ikke alltid vekten når man har vært flinkest, men det kommer som regel resultater uka etter. Har gått sammen 6 cm denne uka, og 12 cm på 2 uker. Den første uka gikk jeg ned 2,7 kg.

Nå veier jeg 92,2 kg. Håper jeg snart ser 89 tallet igjen. Det bør jeg gjøre, for nå er jeg veldig flink med trening og kosthold!

Målet er fortsatt 75 kg! :)

Middagen i dag ble fullkornstacolefse med kylling, mager smøreost og crispsalat. Det var veldig godt :)

Dette er havregryn som er blandet mørk vegan sjokolade mousse. Et beger inneholder 118 kcal.

Et godt måltid etter trening.

I dag er det 50 dager til avreise Gran Canaria. Jeg gleder meg!

Håper på litt vektreduksjon innen da :)

Følg meg gjerne fortsatt på veien ned mot 75 kg. Oppdatering på veiing er hver Onsdag på bloggen.

#helse #mat #vektnedgang #trening #reise

karimaritas

Velkommen til min blogg. Jeg heter Kari Marita og er 43 år, og blogger om litt av hvert. Jeg kan kontaktes på kari.marita@hotmail.com

Siste innlegg

Bloggdesign

hits