Trening er bra, ingen tvil om det!

I dag har jeg ikke følt meg noe særlig bra, trøtt og lite energi som vanlig. Nå vet jeg at jeg har Fibromyalgi og at utslittheten kommer fra den, sammen med andre årsaker som angst og depresjon. Alt henger sammen migrene, prolaps og vondter.

Så satt jeg her i sofaen og så på Glamour og følte meg daff, men så slo det meg at nå skal jeg ta på meg joggeskoene og ta en step time og styrke time på Livegym. Hvorfor er jeg ikke flinkere til å trene når jeg vet at det hjelper på både den fysiske og psykiske helsen?.. Jeg syns det var godt å få rørt på kroppen og kjenne svetten renne :) Jeg blir sikkert stiv og støl, men skal uansett trene i morgen også! Trening er bra, og jeg er overbevist på at trening, sunt kosthold og positive tanker er supert for Fibromyalgi. Det blir hvertfall ingen bedring av å sitte i sofaen og kjenne på alt, og grave hodet i sanden!

Det har ikke blitt veiing de siste to ukene, men kostholdet går bra, og nå blir det regelmessig trening også :) Det har vært så mye annet akkurat nå. 1 November blir det vektoppdatering på bloggen igjen.

Ble både svett og varm ja :)

Middag i dag ble sei, poteter og blomkål med litt sennep.

Denne bønnemixen er god.

Lulu liker treningsmatten :)

Kveldsmaten ble knekkebrød og blåbær :)

 

#trening #kosthold #vektnedgang #helse #husdyr

32

Så flink du er :-D

Cecilie kristiansen: Gjør så godt jeg kan :)

Trening er bra:)

Nina: Det er det :)

Da er det mellom ørene det sitter...

Anonym: Ja hjernen sitter mellom ørene..... Å jo trening i den grad en klarer er veldig bra når en har Fybromyalgi. Så jo jeg har det, om det er det du ymter om...... Jeg hadde nok mest sannsynlig Fybromyalgi når jeg løp helmaraton å jeg! Til meg er det utmattelsen som er mest uttredende ved Fybromyalgien, men har også selvsagt noe smerter.

Bra blogg. Stå på! :)

Kostholdsbloggeren: Takk :)

Ja, trening er tingen. Det er alfa omega mot vond rygg ihvertfall. Skal begynne til fysio for prolaps selv nå om 1,5 uke. Gleder meg stort til det.

Ønsker deg en fin dag.

Ingerveogvel: Ja trening hjelper mot veldig mye, ha en fin dag :) Jeg fikk til råd fra både fysio og legen som diagnoserte meg at trening var veldig bra for å bli bedre av Fybromyalgi. Selvsagt trene etter hva jeg klarer :)

Svært så mye skryt over den helmaratonen for mange år siden. Det er vel formen din nå som teller vel? Og nå skal du sikkert skylde på den der fybromyalgien hver gang det går deg imot. Feks når du ikke er 75 kg..når du ikke kan trene...når du ikke veier deg hver onsdag...jaja, sånn går no dagan!

Anonym: Ja jeg syns da virkelig det å ha fullført en helmaraton virkelig er å skryte av! Og så mange år siden er det ikke, det var i Trondheim i 2013! Jeg har også løpt 3 halvmaratoner, 1 i Trondheim, 1 i Oslo og 1 på Ørlandet :D Ja formen som er nå teller, men det er fint å ha det på listen av hva man har utført :) Petter Northug er vel heller ikke like sprek om 10 år, men han har sine gullmedaljer for livet! Ja så klart Fibromyalgien har mye av skylden for dagsformen, det vet alle som har det, så den får nok og har fått mye av skylden ja! Jeg skal ikke garantere deg at jeg kommer til å veie meg hver onsdag, med oppdatering på bloggen pga at det er en person som veier meg og følger meg opp, men jeg skal nå målet på 75 kg om du liker det eller ikke!! :D

Anonym. Oppfordrer deg til og gjennomføre en maraton om du har en kronisk sykdom. Gjerne med bilder, slik at vi ser at du klarer det.

Ingerveogvel: :)

Men... Nå tok endelig legene deg på alvor, så derfor kan du ikke ha vektoppdatering som vanlig? Eller hva er grunnen til at du ikke kan ta bilde av vekta og legge ut? Jeg tenkte det var gøy å skulle følge deg mot målet til sommeren, men her skal det tydeligvis ikke så mye til før opplegget ditt sklir ut..? Du sa jo at dette er en blogg om både positivt og negativt, så det skulle vel ikke være noe problem å legge ut vektoppdatering selv om det kanskje ikke er så stor nedgang?

Camilla: Som sagt har det vært mye den siste tiden, og derfor har jeg valgt å ta pause fra vektoppdateringen. Jeg vet ikke selv hva vektnedgangen er, for jeg veier meg hver onsdag til en som følger meg opp. Jeg kan forsikre deg om at vektnedgangen går bra, og at det blir ny vektoppdatering på bloggen onsdag 1November. Jeg har ikke sklidd ut. Det har ingenting med stor eller liten vektnedgang at jeg ikke har hatt oppdatering nå, men har hatt mye annet å tenke på akkurat nå. Hva har forresten vektoppdatering med at legene tok meg på alvor??

Ville anbefalt deg å ta tilskudd av Moringa, veldig mange sider ved fibromyalgi som kan bedres av det, står mye på nettet om det om du søker det opp :)

ina: Skal se på det :)

Jada, vi vet akkurat hvor mange løp du har fullført !:D

By the way; jeg har fullført flere. Så nei, du trenger ikke dra frem sjalusikortet. Poenget at du alltid drar fram alt du har sprunget hver gang noen gir deg råd om å være mer aktiv. Det har ingenting med saken å gjør nå!

Anonym: Hvordan vet du at du har løpt flere? Jeg har løpt mange flere løp jeg også. Hvilket sjalusikort? Hva babler du egentlig om?? Har du gitt meg råd om å være mer aktiv? Det har jeg ikke sett noe til..Jeg skal jo være mer aktiv, det er jo det jeg sier!.. Det har mye med saken å gjøre hvor aktiv man har vært faktisk, iforhold til å trene seg opp igjen!

Hei. Hvordan fikk du konstatert at du har fibromyalgi? Hilsen ei som har mistanke om at jeg lider av det samme, men legene avviser det.

Gro Donali: Jeg har i mange år vært hos leger for utmattelse, men heller aldri tatt alvorlig. Så sendte en lege meg til tverrfaglig på Levanger sykehus pga prolaps i ryggen. Der ble jeg sett over av fysioterapeut og lege. Ut fra min sykehistorie og plager samt trykking på triggerpunkter hvor jeg hadde vondt 15 av 18 punkter, var det ingen tvil om at jeg hadde diagnosen Fibromyalgi. Så da fikk jeg diagnosen. Alt annet er utredet også, som blodprøver ol. Lykke til :)

Flinke du. :) Bevegelse er ikke dumt nei, men noen ganger kan det faktisk gjøre vondt verre ... i dag kom jeg meg nesten ikke hjem igjen fra lufteturen med hunden. Og siden har dagen vært forferdelig. Jeg har prøvd og prøvd å fortrenge både fibro og utmattelse, nettopp med å gå laaaange turer og gjøre som ingenting. Men må bare innrømme at alt bare har blitt verre og verre.

Marit: Ja en må ta det ii sitt eget tempo. Og gå turer er vel det beste, men jeg kjenner også at jeg ble veldig sliten i muskelaturen etter styrketreningen i går, nå er det lenge siden jeg trente også da, så egentlig ganske normalt det. Men jeg har vært sliten i dag, og har sovet noen timer. Men dette skal ikke stoppe treningen, så tenker å ta en liten treningsøkt i kveld også :) Det er ikke alltid rådene en får hjelper, og det er som du sier at det kan gjøre ting verre.

Jaja... nå er ikke fyyybrymyalgy noen alvorlig sykdom da! Kom deg ut og rør deg. Jeg kjenner de som har løpt New York marathon med uhelbredelig kreft. Slutt å unnskyld deg for at du ikke har energi. Jeg tviler ikke på at du er sliten, men ikke sutre bare fordi du har en folkesykdomsdiagnose. Livet går videre!

Unn: Nei det er ikke noe alvorlig sykdom i den forstand at du dør ikke av det, men sannelig kan livskvaliteten bli dårlig om ikke ødelagt for mange, også de med ME!! Jeg unnskylder meg ikke for at jeg har lite energi! JEG HAR LITE ENERGI PGA FYBROMYALGI BLANT ANNET!! Å til opplysning trener jeg og rører meg, step og styrke senest i går, tross lite energi, og trene skal jeg i dag også, tross lite energi! En har like stor rett i å sutre med Fibromyalgi som enhver annen sykdom! Ikke har jeg sutret heller! Den personen med uhelbredelig kreft kunne umulig være syk fysisk av det, for ellerst hadde personen ikke klart maraton. Men kreftpasienter kan føle seg «friske» med kreft. Men utrolig bra gjort det da. Men det hadde vært like imponerende om en person som er skikkelig ille berørt av Fibromyalgi eller ME med mye smerter og utmattelse hadde løpt maraton i New York også.

Fælt til mas på folk da. Det er nesten som dem venter på noe "å ta deg på» Jeg kan bare tenke meg at det er godt å endelig få en diagnose. Ikke at formen blir bedre, men man har noe å forholde seg til, å man vet hvorfor. Stå på KM , go girl :)

Lillyan: Ja det er enkelte som er ute etter «å ta meg» uansett hva jeg gjør.Ja det er godt. Takk :)

Her er jeg fullstendig enig med deg. Er plaget av det, samme som deg. Det å ha en usynlig sykdom med så lite energi er utmattende. Jeg skulle betalt mye for en dag uten smerter !!

Kirsti: Akkurat! :)

Trodde dette var en helse, trening og motivasjonsblogg? Ligner mer på sykdoms og suttre blogg....

Takk for meg!

Anonym: Dette innlegget er en helse, trening, vektnedgangs blogg, men også mye mer. Men dette innlegget er jo om trening og helse? I helse inngår også sykdom, så hvis du ikke tåler å høre om mine negative sider så er det helt greit å ikke ha deg som leser! Som jeg har sagt tidligere, jeg blogger både om positive og negative ting i livet. Og hvis du mener det er å sutre, så bye bye!..

Skriv en ny kommentar