Jeg savner dem utrolig mye ;(

For ca 2 uker siden tok jeg en veldig tung og vanskelig avgjørelse. Jeg hadde tre katter som jeg valgte å få avlivet hos dyrlegen.

Jeg tenkte nøye over denne beslutningen, og den var veldig vanskelig. Men jeg gjorde det jeg mente var best for kattene, og forhørte meg med andre og dyrlegen som også mente det var en riktig avgjørelse pga situasjonen.

De tre kattene var katter jeg har tatt til meg, som kom til oss på døra og var hjemløse. Jeg er og har alltid vært veldig glad i katter, og reddet mange husløse katter. Jeg har hatt katt siden jeg var liten, så jeg er vokst opp med katter.

Grunnen til at jeg valgte å avlive de tre kattene var først og fremst fordi vi skulle flytte, og det er ikke lett å flytte på tre voksne katter som har vært på samme sted i mange år. Det er stor sjanse for at de kommer bort og blir villkatter, noe som er helt forferdelig for en katt som er vant med et godt hjem. Den andre grunnen er at ingen av kattene var helt husrene, og de kunne nå og da tisse inne. Men dette var ikke verre enn at det hadde gått greit, men hyggelig var det ikke. Den ene katten Fabian hadde også et sår som ikke ville gro, til tross for antibiotika og salve. Isak katten hadde et øre som hadde en skade og verket innimellom. Den lille Olveus katten var frisk.

Labbetuss er en katt som er litt annerledes enn de andre tre var, mer rolig, og derfor var det lettere å flytte på han. Han bor nå til sønnen min og trives veldig bra. Labbetuss var også sønnen min sin katt før han flyttet hjemmefra.

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg har fått noen veldig stygge kommentarer for at jeg valgte å avlive kattene. Det vil jeg ha meg frabedt, fordi jeg er veldig glad i og snill med katter! Jeg valgte dette fordi det var det beste for kattene.

Det er mange som ikke bryr seg om kattene sine og bare flytter fra dem. Det ville aldri jeg gjort! Det er heller ikke bare å ha tre voksne katter stengt inne i 1-2 mnd i nytt hus, for at de skal bli vant til å bo der og for at de ikke skal rømme, det er dyreplageri for katter som er vant med å gå inn og ut av kattedøren som de vil! Ikke kan de å gå på kattedo heller.

Kattene ble avlivet på en fin måte, og jeg gjorde det jeg mente var best for dem! Det er å være omtenksom og snill mot dyr, ikke motsatt!

Noen ganger tilsier livssituasjonen til noen at vanskelige avgjørelser som dette må tas, og da skal en ikke dømmes som et dårlig menneske for det! Noen ganger er avliving av dyr, faktisk det beste for dyret.

Jeg savner dem veldig mye, og er veldig lei meg for at det måtte bli sånn ;(

Isak <3 Fabian <3 Olveus <3

Labbetuss <3

Han bor nå til sønnen min :)

 

#husdyr

20

Klart du savner pusene dine <3

hverdagslivetivollen: <3

👍

Anonym: :)

Du gjorde det rette.

Har selv hatt katt som stakk av under en tur. OG ble borte for godt. Ble nok villkatt eller tatt av reven eller andre ville dyr. Så jeg støtter din avgjørelse 100 %.

Inger: Ja jeg gjorde det rette. Takk :)

Det er ingen lett avgjørelse, det vet jeg❤️Savnet er stort - lenge❤️

Rommet Mitt Elise Linnea: Ja det er det <3

Klart du gjorde det rette når kattene var syke:-) Når det er sagt, så skal en aldri avlive dyr som er friske. Forstår at du savner kattene, men ikke bry deg om hva andre mener, det var ditt valg som i ettertid gjør at du har dårlig samvittighet pga. andre folks meninger. Anbefaler deg å ikke ha dårlig samvittighet. Jeg mener du gjorde det riktige. Har avlivet dyr selv som jeg fortsatt savner.

Anonym: Nå var de ikke alvorlige syke, og den største grunnen til at det ble slik er pga at jeg ikke ønsket å ta noen sjanser på at de ville bli villkatter.

Når selv dyrlegen ga deg rådet. Da har du ikke gjort noe galt. Savner hundene mine jeg og. De er begge død for mange år siden. En ble skutt av jegere med overlegg. Den andre var veldig syk og jeg valgte å avlive den. Hadde vært dyreplageri å la den leve.

Du har 2 flotte hunder. Gi dem ekstra oppmerksomhet.

Inger: Ja det skal jeg gjøre :)

Du har tatt et ansvarlig valg som ingen har noe med å gjøre. Det er vondt å måtte avlive dyr man er glad i, men det er bedre enn å la dem seile sin egen sjø. Vet ikke hvordan det er med dyrebeskyttelsen der du bor, om de kunne overtatt dem..men uansett er det ikke alltid lett å finne løsninger når man selv står med mange utfordringer foran seg. Føler også med katten dine, men noen ganger må man vanskelige avgjørelser.

Anonym: Ja det er ikke lett.

Du gjorde det eneste rette :) Jeg ville gjort akkurat det samme. Jeg er selv katteelsker, og vil det beste for disse skjønne skapningene. Vi står på flyttefot her, og skal ta med våre to katter til det nye huset. Men disse er innekatter og persere :) vi lager en fin kattegård til dem, så de kan gå inn og ut som de selv vil :) Disse to er barna mine, og jeg setter dem høyere enn mennesker, hehe .. Klem fra meg

Ranveig: Ja persere er jo innekatter, så det blir annerledes :) Klem

Ååååå, jeg skjønner godt at det ikke var lett. Men du gjorde det beste og det rette for kattene, det er jeg sikker på. Jeg er sikker på at de har hatt et godt katteliv hos deg <3

Jack: Det har de <3

Lilly Lillebuen

Jeg synes du gjorde det eneste rette! Hvem kan sette seg til doms over en avgjørelse du gjorde i kjærlighet til kattene! Døden kan mange ganger være en befrielse! Kattene har det godt nå! Ønsker deg en god sommer!

Lilly Lillebuen: Det er sant. God sommer :)

Skriv en ny kommentar