Eurodiet blir misforstått av veldig mange.

Jeg skal prøve å forklare hvordan Eurodiet fungerer. Det er mange som misforstår denne dietten, eller egentlig er det omlegging av en vanlig varig sunt kosthold.

Eurodiet består av 4 Faser.

Fase 1 og 2 er protein/ketogen Faser, som vil si at det er veldig lite karbohydrater og fett, men mye proteiner. Kroppen går da i ketose, og da skrur kroppen virkelig på fettforbrenningen. Når kroppen ikke får tilført mye karbohydrater gjennom kosten, må den først ta fra karbohydrat lagrene i kroppen, og når de er tom forbrenner den direkte fra fettlagrene. Derfor er Fase 1-2 på Eurodiet så effektive.

En har oppfølging fra Eurodiet behandler som oftest er sykepleier, og en må ta prøver til lege før oppstart på Eurodiet. Lever og nyre prøver må være bra, og også andre prøver.

Det er ikke farlig å gå på protein diett når en er frisk og får oppfølging. En skal gå ca 1 mnd på hver Fase. Eurodiet produktene er sammensatt slik at en får de vitaminene en trenger, men det er greit med vitamintilskudd også i tillegg.

En skal være forsiktig med hard trening på Fase 1-2 pga lite karbohydrater og kalorier, men gå turer anbefales. På Fase 3 kan igjen trene regelmessig.

Når en ikke målvekten på denne tiden starter en på Fase 1 igjen, og går igjennom alle 4 Fasene på nytt.

Det som er viktig å forstå, er at det kun er Fase 1-2 som er protein Faser. På Fase 3 starter innføring av karbohydrater igjen, altså vanlig mat. Fase 3 består av 3 Faser. Fase 3a, b og c. Så starter vedlikeholdsfasen som er Fase 4. Det er et vanlig kosthold en skal leve etter resten av livet, med rom for kos. Hvilket kosthold en velger å leve etter er opp til en selv. Ønsker en å leve etter redusert karbohydrat kosthold gjør en det, hvis ikke et helt vanlig kosthold. Noe også et redusert karbohydrat kosthold er. Eurodiet er under Fedon Lindberg i Norge.

På Fase 1-2 er det 5 måltider, de består av Eurodiet måltider en får resept på å kjøpe fra ED behandler. En kjøper måltidene selv på ED nettsider. Forskjellen på Fase 1 og 2 er at på Fase 2 spiser en et måltid daglig rent kjøtt, fisk, egg eller skalldyr, og resten ED produkter. Fase 2 heter Selektiv Ernæring.

Det er også produkter å kjøpe for Fase 3 på ED nettsiden med mer karbohydrater.

På Fase 3a innføres frukt daglig.

På Fase 3b innføres grovt brød.

På Fase 3c innføres melkeprodukter, potet, pasta, ris og nøtter.

På alle Fasene er det viktig å spise mye grønnsaker. Og en kan spise ubegrenset av alle grønnsaker på Eurodiet listen, og det er mye grønnsaker å velge mellom.

En spiser fortsatt noen ED produkter på Fase 3, men det blir gradvis mindre, og mer mat.

På Fase 4 er det kun vanlig mat, og det er da innført gradvis mat fra et ketogent kosthold på Fase 1-2 til innføring av vanlig mat/karbohydrater på Fase 3abc. Men ønsker man det kan man spise et ED måltid fra Fase 3, og erstatte med et måltid på Fase 4 også.

Dette skal igjen gjøre at en holder vekten på Fase 4.

Fase 4 heter Kost I Balanse.

Viser her et bilde på hva man kan spise sånn ca på 1 dag på Fase 4.

Håper dette gjør dere litt klokere på Eurodiet. Den er egentlig genial og sunn :)

Her er bilder på hva man kan spise på Fase 1-2 og 3abc.

Jeg startet igjen på Fase 2 i dag :)

 

#eurodiet #vektnedgang #trening #helse

8

lykke te:)

livetmitt93: Takk :)

Det du også må huske på er at dette er produkter selskapet skal tjene penger på. De gjør ikke dette av sitt gode hjerte. Det er derfor interessant for dem å ha deg gående lengst mulig i disse rundene mellom de ulike fasene og bruke penger på produkter og konsultasjoner. Å tro noe annet er naivt. Som jeg skrev tidligere, den eneste løsningen er å få orden på tankene og følelsene sine.

Lisa: Det er nok der du tar feil. De som er behandlere for ED har også tro på at den er bra for kroppen og også fint for de med diabetes. Min behandler er diabetes sykepleier og jobber ikke bare med ED. Når det gjelder å tjene penger, jobber vel alle for det. Men det betyr ikke at de ikke bryr seg! Grete Roede kurs koster også penger, men kurslederen der gjør det vel ikke bare for å tjene penger, men fordi hun har tro på det og vil hjelpe folk ned i vekt. Alt koster penger nå for tiden, det koster penger å gå til legen også, men legen bryr seg vel om å få deg frisk? Og er vel ikke lege bare for pengene som tjenes?!.. Uansett tanker og følelser må man følge et opplegg for å gå ned i vekt. Og både tanker og følelser blir bedre av å mestre vektnedgang! Vektoppgang er det som gjør tankene og følelsene depressive! En går heller ikke lengst mulig på hver Fase, dette kan være induviduelt fra hver persons mål!

Jeg har lenge tenkt å prøve ED, men ikke kommet i gang. Må inn til Fedon Lindberg klinikk i Oslo, og det er litt pes å dra 10 mil. Men kanskje verdt det. Sliter akkurat som deg, opp og ned i vekt hele tiden, uten å klare grensesetting ovenfor meg selv. Må ha hjelp, da jeg ikke har stålvilje. Blir veldig deprimert av å tenke vekt hele tiden. Må man alltid begynne med fase 1-2? Ell kan man begynne rett på fase 3 f.eks? Har aldri prøvd dette før. Er det noe for meg, jeg skal ned 15-18 kg.? Stå på, dette klarer du :)

Ranveig: Det er mulig å starte på Fase 3a, men det tar da lenger tid å gå ned, men det kan være like greit det også :) Ja jeg tror dette ville passet deg :)Takk :)

Jeg synes det er synd at det ender opp nå at du må "tegne og forklare" hvordan denne dietten fungerer, og forsvare den.

Jeg datt over bloggen din etter min oppstart på ED i fjor sommer, fordi jeg lette etter litt inspirasjon for å "freshe" opp måltidene litt etc.

Det som gjorde at jeg har fulgt deg fra sidelinjen er at du da hadde gått ned mange kilo, med utg.pkt i så og si det samme som jeg startet på. Og det ga meg et ekstra dytt for å være sta og gjennomføre. (Startet på 109 kg med et mål om å komme i veldig mye bedre form og kanskje oppnå 75 kg.)

Det som jeg oppdaget og som har gjort at jeg har lykkes har vært den mentale coachingen som har fulgt med her i Sandefjord. Fantastisk lege som virkelig pirker og får frem de bakenforliggende årsakene til at man faktisk overspiser. Følelser døyves gjerne med mat for mange.

Eurodietproduktene er en boost for å kickstarte kroppen, jeg har alltid vært skeptisk til måltidserstattere - men her fant jeg produkter som ikke bare skulle drikkes. Man fikk følelsen av å faktisk spise noe. Selv om man går på veldig lite kalorier, så er de satt sammen med et proteininnhold som gjør at kroppen "bobler" over av energi (min opplevelse)

7 mnd etter oppstart hadde jeg gått ned 36 kg. Og nå nesten 3 mnd etter det igjen har jeg tatt av enda 3 til - en vekt på 70 kg er mer enn jeg noen gang hadde håpet å tro på. Men, det er vanskelig å gå ned i vekt - mange sier at det bare er å spise mindre og trene mer. Når man har så mye vekt å ta av så er faktisk kostholdet mer avgjørende enn treningen. Jeg har ikke trent hardt overhodet - vært ute og gått tur, gått og gått 4-5 ganger i uka. Både korte og lange turer (her har jeg samtidig fått luftet vettet og sortert de mentale spøkelsene) Først nå siste 14 dagene har jeg begynt å jogge.

Det går, men det er en enorm MENTAL prosess - og man lykkes ikke 100% før man er klar for å pirke på de virkelige årsakene ......

Kathrine: Det er sant. Og kjempeflott at du har klart og gått ned så mye og holder vekten :) Dette motiverer meg til å virkelig stå på!

Skriv en ny kommentar