Hvem eier kattene som kommer på døra?..

Det har jeg lurt på mange ganger!

Jeg har fire katter som har kommet hjem til meg og vært sultne, og de kattene har jeg tatt til meg. Nå er det kommet nok en katt på døra som jeg mater hver dag. Jeg tror det er en hankatt, og den ser ut for å ha hatt et hjem før fordi den ikke er redd. De kattene jeg har var heller ikke redde når de kom hjem til meg.

Dette får meg til å undre hvor disse stakkars kattene kommer fra? Er de blitt reist ifra, eller har noen flyttet bare fra dem? Selvsagt kunne de ha rotet seg bort, men syns det er litt rart. Jeg har også satt inn annonse på nett uten noen respons.

Jeg syns det er så trist at så mange katter går husløse rundt omkring, og hvis noen bare forlater dem, er det veldig trist. Ingen forlater hunder heller, så hvorfor tror folk det er greit å forlate katter? De er like avhengige av å få mat og stell som hunder er.

Jeg tror det er mange som bør tenke seg grundig om før de skaffer seg katt, og vite at de virkelig ønsker å ta vare på den livet ut! Katter kan leve opp til ca 20 år.

Her er katten jeg har matet en god stund nå, og er det noen som leser dette og vet hvor katten hører hjemme, så si ifra. Hvis ikke frykter jeg for at det blir fem katter i huset, og to hunder :)

En veldig fin og kosete katt <3

#husdyr

15

Så nydelig ❤ og du er virkelig snill og god mot dyrene! De vet så inderlig godt hvem de skal gå til om de trenger menneskekontakt. Håper eieren melder seg 😊

Jack: Takk :) Ja det er den, håper det :)

Kan legge inn annonse på dyrbar. no, mulig noen kjenner igjen kattene der. Ellers så er det også mange som chipper kattene sine nå, så man kan jo evt ta de med til dyrlegen.

ill jill: Ja jeg kan jo få sjekket om den er chippet :)

Du må da ikke mate andres katter!! Da får du ha de på døra når de er sultne selv om de er hjemme hos sine egne eiere også. Trodde du visste dette.

Anonym: Hva om katten ikke har eiere da? Skal jeg la den sulte da? Tydeligvis tar ikke eierne godt nok vare på katten sin når den kommer sulten hver dag til meg!...Jeg ser ikke på at katter sulter, men det gjør kanskje du?..

Ikke gi katten mat første uken du har den rekende rundt huset. Vanskelig å la være, det skjønner jeg, men av og til har katten et hjem. Bare at den syns at gresset er grønnere på den andre siden :)

Lulla: Men nå har den vært her i mange uker, og jeg gav den ikke mat den første tiden. Jeg håper den har et hjem :)

Det er vel en del hytter det. Mulig den er stakk av når eieren skulle hjem?

Idet du føler at det er helt nødvendig å mate fremmede katter så bør du også gjøre alt du kan for å finne eieren. Har dyrebeskyttelsen en facebook-side for området du bor i? Kan du skrive i kjøp/salg/bytte-grupper for ditt område på facebook? Kan du sette annonse i avisa? Henge opp lapp på lokalbutikken? Prate med naboene? Henge opp lapp på postkassestativ hvis dere har det? Kan du ta på katten halsbånd med beskjed til eier? Husk at det er viktig med halsbånd som er mulig for katten å dra opp selv hvis den skulle henge seg fast i noe. Hvis du fortsatt ikke får kontakt med noen eier så bør du ta katten til veterinær og sjekke for chip.

Det er flott at du er villig til å ta deg av denne hvis den trenger et nytt hjem, men før man tar til seg en slik katt så bør man være helt sikker på at den faktisk er hjemløs. Det er veldig trist for en eventuell eier om katten forsvinner hjemmefra fordi den har fått mat og kos hos andre. Det er mange katter som trenger ny eier, og da er det dumt om vi skal ta til oss katter som kanskje allerede blir tatt godt vare på.

Camilla: Ja selvsagt har jeg gjort alt. Nå bor vi i ei lita bygd, og ikke by. Så hvis noen virkelig savner katten sin har de mest sannsynlig fått det med seg. Jeg har satt inn annonse på Fasebook flere ganger, og nå også bloggen min. Jeg vil også tro at hvis noen eier katten ville de også gjort alt for å få den tilbake med å etterlyse den. Det er noen katter rundt om i denne bygda som bare blir reist ifra, det vet jeg med sikkerhet. Og det er så uansvarlig! Bli heller sint på dem, enn oss som prøver å hjelpe hjemløse katter! Men det som også er litt rart er at etter jeg skrev dette innlegget på bloggen har ikke katten vært her? Har noen sett innlegget og sett at det var katten sin? Isåfall er det tydelig den ikke har blitt godt tatt vare på før nå i tilfelle.. og bare så det er sagt, er kattene jeg har tatt til meg kommet hos meg i en lenger periode før jeg startet å slippe dem inn. Og det tok også noen dager før jeg begynte å mate dem. Men de var altså hjemløse, og en av de kattene jeg har var en fjøskatt. Eieren syns det var greit katten ble til oss. Katter som kommer til andre hver dag i en lenger periode og er veldig sulten, blir ikke tatt godt vare på. Ved unntak av at katten har rotet seg bort, noe som ikke er så ofte skjer. Jeg har altså ingen planer om å kidnappe katten, for jeg har fire selv ;)

Det er sikkert noen i nabolaget ditt som eier kattene, men stikker innom deg for å få noen godbiter. Selvfølgelig savner ikke eierne kattene da de er hjemme en del også. Da savnes de ikke. Har en del katter som reker rundt her, men de får aldri mat. Da stikker de hjem og kommer ikke tilbake. Rart at flere katter kommer til deg forresten? Hadde det vært en enslig tynn katt har jeg forstått det.

Anonym: Ja sikkert..Så skrubbsulten den katten har vært!! Å hvordan vet du dette? Ja nå har jeg katter selv, så de vet da at det er mat å få. Rart egentlig, det er galt å hjelpe dyr også nå..Uansett hva jeg gjør er det galt for noen av dere anonyme! Kanskje katten er din, og du føler deg truffet?..Jeg er lært opp til å hjelpe hjemløse dyr jeg, ser ikke ut som du er det! Tragisk!..

Godt at du har hjerte for dyrene <3

Alina: Takk <3

Skriv en ny kommentar