Uken som gikk, og vektoppdatering!

I dag er det 1 uke siden jeg startet på mitt nye kosthold, som består av vegan mat. Jeg spiser litt fisk og tran, så 100% vegan er det ikke.

Denne uken har jeg gjort meg kjent med kostholdet, og prøvd ut en del ting. Jeg er veldig fornøyd med dette kostholdet, og jeg vet det er bra for meg helsemessig. Det er dokumentert! Jeg har heldigvis en som kan mye om dette kostholdet og lærer meg mye. Derfor vet jeg at jeg får i meg alle næringsstoffer kroppen trenger. Kjøtt frister ikke mer, og jeg tror nok at etterhvert går jeg over til bare vegankost. Det er først og fremst for at det er mye bedre for kroppen enn kjøtt og dyreprodukter, men også litt pga hvordan dyr behandles. Vi trenger ikke dyreprodukter i kostholdet for å leve godt. Proteiner er det mer av i bønner enn i biff, det er en tankevekker! Vi burde alle sette oss litt mer inn i veganer kosthold og lære litt, jeg ble veldig overrasket over veldig mye.

Jeg føler meg allerede i bedre form etter 1 uke på dette kostholdet, og full effekt oppnås etter 30 dager. Nå fokuserer jeg ikke i første omgang på vektnedgang, men å lære meg å spise regelmessig og sunt. Dette pga overspising spiseforstyrrelsen jeg har. Jeg føler ikke noe behov for å overspise på dette kostholdet, og har ikke noe søtsug. Å det beste er at jeg har klart å slutte med Pepsi Max! (Bank i bordet) Vært Pepsi Max fri i 1 uke nå :D Nå er det sitronvann som gjelder!!

Jeg startet med juice detox i ca tre dager, før jeg startet med dette kostholdet, og gikk da ned til 93,5 kg. Jeg hadde en startvekt på 95,7 kg. Siden en mister mye vann på juice detox, gikk jeg ned 2,7 kg på 3 dager. Men har naturligvis gått litt opp igjen, men alikevel har jeg gått ned 1,3 kg siden jeg startet på dette kostholdet. I dag veier jeg 94,4 kg. Jeg kjenner også at jeg er gått inn i cm.

På dette kostholdet vil jeg etterhvert automatisk gå ned i vekt, når jeg følger planen jeg fikk med tre måltider hver dag. Det er sunn mat med lite kalorier, men har alle næringsstoffer kroppen trenger! Det beste av alt, ingen kaloritelling!

Jeg har gått en tur hver dag denne uken, og også trenet endel.

Jeg føler det er en lettelse og ha funnet et kosthold som er så bra for helsa, og at det også er veldig godt! Endelig har jeg funnet et kosthold jeg kan leve på livet ut, og vite at jeg lever sunt!

Neste vektoppdatering på bloggen er neste mandag. Følg meg gjerne på vei mot vektmålet som er 75-85 kg.

Jeg stresser ikke mot målet, for det viktigste er å ha et godt forhold til mat, trening og kroppen sin. Å ja det er fullt mulig å være litt overvektig og sunn. Livet blir ikke så mye bedre om tallet på vekta viser minst mulig, men at en finner ut hva en selv trives med å være. Det er da livet blir bedre!

Frokosten i dag ble økologisk havregryn, rosiner, banan og havremelk :D

Vekta og fettprosenten i dag.

Her er to av gårsdagens måltider.

Veganer pitabrød pizza. Glutenfri pitabrød med most paprika og valnøtter som ost. Tomat pizzasaus, sopp, tomat og brokkoli som topping.

Hjemmelaget surdeigsbrød med banan og mandariner. Er så heldig å få dette brødet av personen som hjelper meg med kostholdet :)

Ha en fin dag, og uke!

 

#kosthold #mat #vektnedgang #trening #helse

18

På god vei :)

Nina c: Ja er det :)

Høres flott ut.

Inger: Takk :)

Dyktig du er! :)

Så enig at tallet på vekten ikke er det viktigste, men det å ha et godt og sunt forhold til mat!

Ha en fin kveld!

Laila Marina: Takk :)

Ser ut til å være på god vei! Fortsett sånn så får du det nok til:)

Digger innleggene dine, da jeg lar meg inspirere av de sunne oppskriftene dine :))

Valeria: Takk, det var hyggelig :)

En veganer spiser ikke animalske produkt, bruker ikke animalske produkt som lær, skinn, ull og silke, og heller ingen kosmetikk som er testet på dyr, eller inneholder animalske produkt. Pescetarianere spiser ikke kjøtt, men fisk. Så kanskje heller det du har som retning?

Anonym: Nå er ikke jeg så pirkete på hva jeg er og ikke. Heller ikke hva det heter. Jeg spiser for det meste vegan mat, enkelt og greit. Har heller ikke satt meg så mye inn i hvilke produkt i klær eller sminke jeg bruker. Jeg er ikke for testing av kosmetikk på dyr, men når det gjelder ull, må jo sauen uansett klippes, så ser ikke noe galt i å bruke ull. Det blir for ekstremt for meg, og ikke alle veganere er så strikse! Det finnes alltid en gylden middelvei for alt. Vi må ikke bli for ekstreme! Og for meg er det først og fremst det som er bra for helsa, som er første prioritet.

Trodde du skulle finne en metode som ikke var så ekstrem.... I min verden er dette veldig ekstremt!! I voksen alder å plutselig bli veganer?? Lykke til, men kan ikke tenke meg at det vil vare i lengden :) Håper for din del at du har funnet din vei!

Anonym: Dette er ikke ekstremt i det hele tatt.. Helt vanlig mat, med mye frukt, grønt, poteter, ris, bønner ol. Grovbrød til og med, og melken er byttet ut med soya eller havremelk. Det eneste som mangler er kjøtt. Og det trenger vi strengt tatt ikke for å overleve, det er ikke sunt for kroppen! Jo det vil vare, og jeg er ikke fullblods veganer, så i spesielle anledninger er det godt mulig jeg spiser litt kjøtt. Hovedsaken er å spise mest mulig plantebasert som mulig i hverdagen. Det er i voksen alder en blir veganer.. De fleste i Norge er vokst opp med det typiske Norske kostholdet, og det er skjelden en velger hva en selv vil spise som barn. Begynn å les på Internett fra sikre kilder, så vil du se hvor mye sunnere et vegetabilsk kosthold iforhold til animalsk kosthold er for helsa!

You go, girl! Prøver også å være veganer siden november. Og jeg har varig gått ned tre kilo fra 68 til 65 uten å prøve! Og kroppen min har det helt topp! Så glad for at du valgte å prøve det:)

Freshsister: Ja jeg er veldig glad jeg valgte dette :) Jeg kjenner også at kroppen min har det bedre, og det bare etter en uke!

Jeg er veldig glad i grønsaker og frukt sjøl, så kostholdet er spennende! Men når dere er to voksne personer i huset, du er på dette kostholdet - og mannen din er glad i "crap" (som du har skrevet selv); da blir det vel ekstra mye arbeid i middagslaginga? Hvordan løser dere dette? Jeg hadde ikke klart det hvis ikke mannen min hadde vært med i samme retning, ihvertfall til en viss grad.

Unni: Det er egentlig ganske enkelt, for hvis middagen min er poteter, gulrot, bønner og bladspinat, så spiser jeg det og han får kjøtt eller lignende til.

Du vil også automatisk gå ned i vekt når du kutter ut brusen. Det at du sier vi ikke trenger dyreprodukter for å leve godt, synes jeg er rart. Siden jeg lever veldig godt med dyreprodukter i kostholdet. Å viss du tenker litt så drev vi jo mennesker jakt og fiske før i tiden. Så jeg skjønner ikke hva som er problemet å spise elgkjøtt. Eller annen vilt mat. Men ja du må ha lykke til med livstilendrigen.

Anonym: Nå gikk jeg ned 46 kg og drakk Pepsi Max, jeg kutter ut brusen fordi den er veldig usunn. Vi trenger faktisk ikke det, du får i deg alle næringsstoffer uten kjøtt og fisk. Selv om fisk er mye sunnere enn kjøtt. Takk :)

Skriv en ny kommentar