Du trenger ikke filter..

Du er bra nok som du er!

Jeg har de siste dagene reflektert over det å godta seg selv som man er.

Jeg er vel selv en av de som har prøvd ut både kosmetiske behandlinger og metoder for å bli smalere.

Men er det verdt det? Både ja og nei. Men i bunn og grunn er ikke en rynkefri hud eller syltynn kropp det som gjør deg lykkelig. Ja det hjelper selvsagt på å føle seg vel med seg selv, men hvor går grensen til for stort fokus på utseende? Jeg er ikke imot slike behandlinger, men har begynt å tenke over hvorfor vi alle skal være så "perfekte". Kanskje er det best å leve med å være mer avslappet til eget utseende, og være fornøyd som man er.

Jeg er blitt mer og mer enig i at det er et alt for stort kroppspress på vekt og utseende når det gjelder både plastikk kirurgi, kosmetiske behandlinger, skjønnhetsbehandlinger, sminke, hår og klær. Og ikke minst på dietter og trening. Det er mange som føler seg mislykket når ikke alt dette oppnås.

Alle vil vel ta seg best ut, og føle seg best mulig vel med seg selv. Men for mange handler det nok ikke bare om å føle seg vel for sin egen del, men for å ta seg godt ut for andre.

Det er trist, for det viktigste er å være fornøyd med seg selv.

Det er et stort kroppspress i dag på så mange måter, og jeg syns det er veldig synd at særlig unge mennesker ikke føler seg bra nok. Jeg har nok selv blogget om kosmetiske behandlinger og litt mindre sunne slankekurer, og jeg har nok bidratt til litt kroppspress selv. Men nå er nok ikke jeg i den rette aldersgruppen for å påvirke ungdommer, det er nok helst de som blogger om dette og er i 20 årene som påvirker ungdommer mest. Det er ikke helt bra, selv om jeg i utgangspunktet er for behandlinger litt utenom det helt vanlige. Jeg forstår derfor også unge bloggere som ønsker å blogge om dette.

Det som er viktigst i livet er å ha en god helse og få være frisk. Ha et nettverk rundt seg og føle seg trygg.

Jeg skal ikke være dobbelmoralsk, fordi jeg fortsatt kommer til å få utført forskjellige kosmetiske behandlinger.

Jeg er heller ikke fornøyd med vekten min, og det har vært et evig strev. Men nå tenker jeg som så at jeg er bra nok som jeg er, og like mye verdt som litt rund. Men skal heller ikke være dobbelmoralsk her, for jeg skal ned til ønskevekten. Men store mennesker er akkurat like mye verdt som slanke. Det er ikke vekten som avgjør hva slags menneske du er, heller ikke utseende på andre måter. Det er godheten i deg og det å være glad i livet som gjør deg lykkelig!

Så vær fornøyd med deg selv og slipp filteret løs!.

Du er bra nok akkurat som du er!

Filteret på dette bildet får meg til å se finere ut, derfor er det selvsagt fristende å bruke det.

Men husk at du er like fin uten!

:)

 

#kroppspress #skjønnhet #ytringerogtanker #samfunn

20

Jeg ønsker deg en fin mandag :-)

Victoria Larsen: Takk, fin mandag til deg også :)

enig:)

liveterherlig93: :)

Trenger ikke filter, sier hun som bruker mest filter av alle...Og som bruker opp pengene på dyre behandlinger. Det hjelper ikke på unge jenter at du SIER at det ikke er viktig med flott kropp. Det er hva du GJØR som er viktig. Så....Ja, veldig dobbeltmoralsk.

Anonym: Nei der tar du feil. Om jeg gjør behandlinger og unge jenter ikke vet det, blir de heller ikke påvirket av det. Skriver jeg innlegg om det er det en annen sak. Jeg skriver også i innlegget at jeg fortsatt slanker meg og kommer kanskje til å benytte
meg av kosmetiske behandlinger pga at jeg ikke vil være dobbelmoralsk! Jeg bruker heller ikke opp pengene på dyre behandlinger, men det er en annen sak hva jeg bruker penger på og ikke. Jeg er vel en av de som bruker lite filter. Jeg sminker meg ikke daglig engang, så der tar du grundig feil :)

Fine ord, Kari :-) Du ER bra nok som du er, men føler man seg ikke bra er det lov å gjøre noe med det, det gjør jeg også :-) Klem fra Siss.

Siss: Takk, det er sant :)

Dette var veldig bra skrevet. Fine ord dette! Ønsker deg en fin kveld videre :-)

Gina Elena: Takk, fin kveld til deg også :)

Tror ikke unge føle utseende press av å se dei over 30 som fikse ting

Dei føle mer kropps press når die ser 18-20 åringer fikse utseende

Anonym: Ja det tror nok egentlig jeg også. Men mange mener vi voksne har et stort ansvar også.

Det vet jo alle men er ikke så lett

Anonym: Nei er ikke lett.

Og så må man huske at man har lov til å endre seg, hele tiden. Både synspunkter og holdninger kan endre seg. Det er lov. Ingen skal kunne sette deg i en bås og si at "Dette er deg. Slik er du." For endring er en naturlig del av det å være levende.

Ingenting er bedre enn om man klarer å sette pris på seg selv og andre akkurat slik man er. Lykke til <3

DAGSVERMER.NO: Det er sant! :)

Enig med deg, man er fin nok som man er :-)

Thea Jolina Olsen: Ja det er man virkelig :)

Skriv en ny kommentar